Eén corporatie API voor een toekomstbestendige IoT infrastructuur!

NOM rapportage, slim dagelijks onderhoud, slimme woningen en -complexen nu ook voor de woningcorporatiesector binnen handbereik.

Door het astronomisch aantal draadloze sensoren en actoren die momenteel de markt bereiken lijkt het eenvoudiger dan ooit om temperaturen, CO2 waarden, LUX en luchtvochtigheid te meten. De vraag rijst wie managet deze decentrale informatiebronnen en hoe kunnen apparaten centraal worden aangestuurd?

SWYCS biedt hiervoor de oplossing met haar generieke en vendor neutrale, multi-protocol en interoperabele IoT infrastructuur.

SWYCS is de IoT one-stop-shop voor de woningcorporatie sector, die zowel de sensoren, actoren, gateway, softwareplatform en SmartPhone app levert.

De unieke IoT gateway van SWYCS wordt in de  woning geplaatst, waarna hij ‘out-of-the-box’ alle Smart-Devices en -installaties herkent. Verder is er een web-portaal en Smartphone app beschikbaar voor monitoring, aansturing en rapportages. Ook is het mogelijk om softwarepakketten van derden te koppelen aan het SWYCS IoT platform.

Het volledige IoT platform van SWYCS is opgebouwd uit open standaarden waardoor er op geen enkele wijze een vendor lock ontstaat.

 

NOM woningen

SWYCS heeft een rijke historie in energiemanagement en is ‘onafhankelijke diensten aanbieder’ (ODA). Hierdoor kan SWYCS alle slimme meters in Nederland uit lezen. Doordat deze oplossing is gekoppeld aan haar geïntegreerde IoT infrastructuur kan SWYCS deze energie data centraal distribueren. Hierdoor kan deze informatie worden gebruikt voor NOM rapportage zodat eenvoudig en aantoonbaar aan de wettelijke eisen kan worden voldaan. Dit voorkomt decentrale, inconsistente en handmatige opname en verwerking van energieverbruiken en -opwekking. Deze data kan ook worden aangeboden aan (primaire) applicaties zodat er inzicht wordt verkregen in de werkelijke energiehuishouding van de huurder.

Voor een goede en representatieve weergave van verbruik gegevens en om een sluitende rapportage te genereren is beschikbaarheid van data cruciaal. Vandaar dat de SWYCS infrastructuur / gateway in de woning is voorzien van back-up faciliteit. Enerzijds beschikt de gateway over een database die in staat is om data een maand lang te bewaren zonder dat er een internetverbinding noodzakelijk is, en anderzijds is de gateway voorzien van een accu die voor een uur autonomietijd zorg. Wanneer de internetverbinding weer is hersteld zal de gateway automatisch alle data synchroniseren.

 

Onderhoud

Onderhoud van CV-ketels, PV-panelen en luchtventilatie in de woning kan veel efficiënter worden door ze te monitoren en bij te sturen op afstand. Met de autonoom werkende en generieke infrastructuur van SWYCS in de woning is dit in een handomdraai georganiseerd. Triggers zorgen ervoor dat onnodig onderhoud tot het verleden behoort. Storingen kunnen worden voorkomen door vroegtijdige signalering van een mogelijk aankomende storing.

 

Veiligheid

Wanneer de infrastructuur eenmaal in de woning aanwezig is kunnen allerhande SmartDevices extra worden gekoppeld. Bijvoorbeeld waterlekdetectie of een koolmonoxide bewakingssensor voor de veiligheid van de huurder zijn in een handomdraai toegevoegd.

 

Eén API

De SWYCS IoT oplossingen zijn volledig integraal waardoor alles met slechts één API kan worden ontsloten. Hierdoor is onderhoud van deze softwarekoppeling goed beheersbaar en kosteneffectief zowel nu als in de toekomst.

 

Download

Download hier de business case en ervaar dat een Smart Building en efficiënt beheer van uw vastgoedportefeuille begint met een toekomstbestendige IoT infrastructuur

 

Bennefits

  • Dagelijks onderhoud efficiënter dan ooit
  • NOM rapportage automatisch geregeld
  • Ultieme service richting huurders
  • Op willekeurig moment uit te breiden