Internet of Things in de gezondheidszorg

Gebouw automatisering zorgt zeker ook in de gezondheidszorg voor een enorme efficiëntieslag. Binnen deze bebouwde omgeving zijn vele voordelen te behalen. Dit komt doordat de organisatie vaak over meerdere locaties is verdeeld en omdat gebouwen vaak intensief en gevarieerd worden gebruikt.  De oplossingen variëren van energiemanagement en zone-verwarming tot locatiebepaling en zone-bewaking van klimaat control tot val- en zwerfdetectie.

 

Doordat SWYCS een IoT netwerk in een gebouw aanbrengt kunnen allerhande sensoren en actoren draadloos aan deze IoT infrastructuur worden gekoppeld. Als vanzelf communiceren deze sensoren en actoren met elkaar. Door deze integratie wordt het bijvoorbeeld mogelijkheid om eenvoudig de locatie van bedden, tilliften of rolstoelen te bepalen. Ook uitgifte tijden hiervan en wie de uitgifte heeft gedaan worden automatisch geregistreerd.

 

Oplossingen gericht op cliënten zijn aanwezigheid-, val- en zwerfdetectie, of activiteit- en hartslagbewaking door koppeling van wearables of zelfs slimme bedden.

 

SWYCS verbindt alle technologieën met elkaar en biedt één generieke en slimme omgeving die door eindgebruikers met één gebruiksvriendelijk web-portaal kan worden bedient.

 

Bekijk al onze oplossingen voor de gezondheidszorg.

 


 

Vergroten bewegingsvrijheid

Ook dwaaldetectie voor bijvoorbeeld mensen met dementie of een verstandelijke beperking is mogelijk. Door middel van chips in de kleding van cliënten kunnen bepaalde deuren in het pand automatisch opengaan of juist dicht blijven. Dit vergroot de bewegingsvrijheid en dus de kwaliteit van leven.


In thuiszorgsituaties is het mogelijk om deuren af te sluiten met slimme sloten, waarmee zorgverleners toegang krijgen tot de woning. Onveilige sleutelkastjes bij de voordeur zijn daarmee overbodig en dankzij de software van SWYCS wordt meteen inzichtelijk welke zorgverlener op welk moment bij de cliënt is geweest.

Whitepaper SWYCS connected health

Een uitgebreide whitepaper van 7 pagina's over de oplossingen van SWYCS in de zorg.
 

Meer weten over de mogelijkheden van SWYCS?

Maak een afspraak en get connected