SWYCS is in 2012 opgericht met als uitgangspunt: het opzetten van een realtime en online energiemanagementsysteem. Om deze doelstelling te bereiken is er software -SWYCS koppelvlak, web-portal, en Iphone app- en hardware –basisstation en meetnodes- ontwikkeld.

De volledige ontwikkeling van de SWYCS hardware en software heeft in Nederland plaatsgevonden. De productie  vindt plaats in Azië waardoor er geen beperking is ten aanzien van de productiecapaciteit.

In 2014 is SWYCS het project ‘One World is Not Enough’ gestart wat het begin was van een transitie van energiemanagementsysteem naar een volledig generiek Internet of Things platform.

Het resultaat van dit project is dat er nu een Internet of Things platform beschikbaar is dat informatie uit alle connected devices kan uitlezen en dat deze connected devices kunnen worden aangestuurd.

In 2015 is SWYCS door het Zeeuws Participatie Fonds (ZPF) gespot. Na een due diligence procedure heeft het ZPF een aandeel genomen in SWYCS.

In 2017 is het beursgenoteerde bedrijf PNE Industries uit Singapore toegetreden tot SWYCS.

Wat begon als een online energiemanagementsysteem is een allesomvattend Intenet of Things platform geworden.

Met dit allesomvattend Internet of Things platform biedt SWYCS een vendor-neutraal en generieke IoT infrastructuur aan die ervoor zorgt dat alle Smart devices out-of-the-box werken binnen één web-omgeving of SmartPhone APP!

 

 

Contact

Wilt u weten hoe de SWYCS infrastructuur ook uw bedrijf of organisatie kan helpen om IoT proof te worden? Maak dan een afspraak. We vertellen u graag alles over de toepassingen en mogelijkheden, en wat uw voordeel hiervan is.