Legionellabeheersing

Met SWYCS monitor je per tappunt of er tijdig en genoeg water door de leiding is gegaan, en de temperatuur van het water om legionella bacterie vorming te voorkomen!

Een legionella-uitbraak is de nachtmerrie van iedere gebouwbeheerder. SWYCS maakt het mogelijk om per tappunt te monitoren of er genoeg water door de leiding is gegaan om legionella te voorkomen. Een speciale, slimme kraan kunt u zelfs op afstand bedienen.

Om legionella te voorkomen, is wettelijk vastgesteld dat er minimaal vijf minuten per etmaal water door een leiding moet lopen. In veel gebouwen, zoals verpleeghuizen, scholen en gemeentelijke instellingen, dienen de medewerkers aan de hand van een aftekenlijst iedere dag elke kraan vijf minuten te laten lopen, maar gebeurd dit ook? Met de sensoren van SWYCS hoeft de medewerker dit niet meer te doen en is er controle op de uitvoering. De sensoren monitoren de flow en in het portaal ziet u precies welke leidingen al genoeg flow hebben gehad, en welke kranen u nog moet opendraaien. Dat voorkomt veel kostbare tijd en belangrijker nog komt er grip op dit proces. Een bijkomend voordeel is dat de sensoren van SWYCS ook lekkages detecteren.

 

Legionellabeheersing met Slimme kranen

Het kan zelfs nóg gemakkelijker: er zijn slimme kranen op de markt, die u via het SWYCS-portaal kunt bedienen. Daardoor is het niet meer nodig om zelf door het gebouw te lopen en de kranen aan te zetten. In alle openbare gebouwen en zeker ook in zorginstellingen levert dit kostbare tijdswinst op, die besteed kan worden aan datgene waar het eigenlijk om draait: zorg verlenen.

Meer weten over de mogelijkheden van SWYCS?

Maak een afspraak en get connected

Meer weten over de mogelijkheden van SWYCS?

Maak een afspraak en get connected