Inzicht in energieverbruik zorgt voor minder kosten

Rabobank

Ook bij Rabobank Drechtsteden was de behoefte om meer inzicht te krijgen in energieverbruik. Uit verschillende facturen bleek een onverklaarbaar verschil in verbruik tussen de verschillende vestigingen. Ook was er de wens om een tool te krijgen om haar medewerkers bewuster om te laten gaan met energie. De facility manager zocht naar een manier om inzicht in te verkrijgen en
– indien mogelijk – energie en geld te besparen.

Inzicht in energieverbruik zorgt voor minder kosten

De oplossing

SWYCS stelt de facility manager in staat om inzicht te krijgen in waar en wanneer er energie wordt verbruikt en op welke locatie. Energieverbruik kan nu onderling worden vergeleken. Ook is er nu detail inzicht waar op welke locatie wat wordt verbruikt. Deze informatie wordt ook ontsloten naar de verschillende gebruikers van de panden. Zo worden zij zich bewust van hun energieverbruik en kunnen ze daarnaar handelen.

 

"I am really excited to have SWYCS. I love its clear dashboards. It really helps me to keep the overview and makes our savings potential visible and addressable."

 

Het resultaat

Nu realtime te zien is waar energie wordt verbruikt – niet alleen voor de facility manager, maar ook voor overige gebruikers van de gebouwen – is onder de vestigingen een heuse battle losgebarsten om zo weinig mogelijk energie te verbruiken. Daarmee bespaart Rabobank Drechtsteden aanzienlijk in de energiekosten.

Meer weten over de mogelijkheden van SWYCS?

Maak een afspraak en get connected

Meer weten over dit project?

Maak een afspraak en get connected

Daarom SWYCS

 

  • Forse reductie in energiekosten
  • Inzicht in energieverbruik op meerdere locaties
  • EnergyBattle medewerkers waardoor bewust omgaan met energie wordt gestimuleerd
  • Management tool en rapportages energieverbruik