Internet of Things Projecten

Dat The Internet of Things voor iedere organisatie in elke denkbare branche bruikbaar is, blijkt wel uit de vele projecten die SWYCS al heeft uitgevoerd. 

Wilt u net als deze tevreden klanten de voordelen van Internet of Things in uw organisatie ervaren? Maak dan snel een afspraak. We vertellen u graag hoe Internet of Things ook uw organisatie kan helpen.

 • Minder energieverbruik door realtime inzicht in energieverbruik
  Minder energieverbruik door realtime inzicht in energieverbruik

  Minder energieverbruik door realtime inzicht in energieverbruik

  De gemeente Borsele wilde graag een oplossing om het dorpshuis in Lewedorp efficiënt te verwarmen. Dat was een uitdaging, want het dorpshuis is twee vaste dagen per week in gebruik als peuterspeelzaal en locatie voor ouderengym en daarnaast zijn er op onregelmatige tijden feesten en partijen. Het energieverbruik was hoog, mede doordat er meerdere CV-ketels zijn die niet afzonderlijk te bedienen waren.

 • Kostenbesparing door betere stroomverdeling
  Kostenbesparing door betere stroomverdeling

  Kostenbesparing door betere stroomverdeling

  Bij Flor’As, een groothandel en exporteur van bloemen in Kamperland, kon de stroomvoorziening de vraag naar energie niet aan. Wanneer zowel de koelcel in het bedrijf zelf als de koelwagens aangesloten waren op het stroomnet, sprongen de stoppen. Een zwaardere elektriciteitsaansluiting zou een investering van € 80.000 vergen.

 • Inzicht in energieverbruik zorgt voor minder kosten
  Inzicht in energieverbruik zorgt voor minder kosten

  Inzicht in energieverbruik zorgt voor minder kosten

  Ook bij Rabobank Drechtsteden was de behoefte om meer inzicht te krijgen in energieverbruik. Uit verschillende facturen bleek een onverklaarbaar verschil in verbruik tussen de verschillende vestigingen. Ook was er de wens om een tool te krijgen om haar medewerkers bewuster om te laten gaan met energie. De facility manager zocht naar een manier om inzicht in te verkrijgen en
  – indien mogelijk – energie en geld te besparen.

 • Duurzamer werken met minder gas

  Duurzamer werken met minder gas

  Een Vlaamse gemeente heeft duurzaamheid hoog op de agenda staan. In het kader daarvan schakelde de gemeente SWYCS in, om het energieverbruik van een multifunctioneel sportcentrum eens onder de loep te nemen. Ruim 90% van het gas- en elektraverbruik werd veroorzaakt door vijf verwarmings- en koelinstallaties. De gemeente wilde dat graag terugbrengen.

 • Inzicht in verbruik op zeven locaties
  Inzicht in verbruik op zeven locaties

  Inzicht in verbruik op zeven locaties

  Zorginstelling Yulius heeft maar liefst zeven verschillende locaties, die allemaal hun eigen installaties en eigenschappen hebben. Daar wilde Yulius graag inzicht in krijgen. Daarom schakelde de organisatie SWYCS in.

 • Inzicht en uitbreidingsmogelijkheden
  Inzicht en uitbreidingsmogelijkheden

  Inzicht en uitbreidingsmogelijkheden

  Zienn, een organisatie die op diverse locaties in Noord-Nederland sociale opvang en ondersteuning verzorgt, wilde graag besparen op energie. Ook bemerkten zijn een verschil in energieverbruik tussen de verschillende locaties onderling. Daarom wilden zij graag meer inzicht in waar, wanneer en hoe er energie werd verbruikt op de diverse locaties.

 • Tevreden huurders, eerlijke afrekeningen
  Tevreden huurders, eerlijke afrekeningen

  Tevreden huurders, eerlijke afrekeningen

  Het INIT gebouw in Amsterdam is een multi-user, flexibel en multifunctioneel kantoorgebouw met een oppervlakte van 33.000 m2. Het gebouw is dusdanig flexibel dat huurders makkelijk hun oppervlakte kunnen uitbreiden en inkrimpen. Ook gaan er regelmatig huurders weg en komen er nieuwe huurders in het gebouw.

 • Minder energieverbruik, lagere uitstoot
  Minder energieverbruik, lagere uitstoot

  Minder energieverbruik, lagere uitstoot

  HW Wonen, een woningcorporatie met een bezit van 10.000 woningen in de Hoekse Waarde, wilde graag een leidende positie innemen op het gebied van verlaging van de CO2-uitstoot. Niet alleen om de kosten terug te brengen, maar ook omdat HW Wonen het als haar rol ziet om de bebouwde omgeving verregaand klimaatneutraal te maken.

 • Kinderen energiebewust maken
  Kinderen energiebewust maken

  Kinderen energiebewust maken

  De Regenboogschool in Middelburg wilde graag meer grip op haar energieverbruik. Dat was een uitdaging, want in de lokalen is veel elektrische apparatuur te vinden, zoals digiborden, beamers, computers en verlichting. Daardoor was het energieverbruik relatief hoog.

 • Reductie van vastgoedkosten door inzet van vastgoedmanagement tool
  Reductie van vastgoedkosten door inzet van vastgoedmanagement tool

  Reductie van vastgoedkosten door inzet van vastgoedmanagement tool

  Bij Parnassia groep, een GGZ instelling met 600 locaties en 180.000 clienten per jaar, was behoefte aan meer inzicht in het gebruik en bezetting van de gebouwen.

  SWYCS heeft in samenwerking met Parnassia en Planon software hier invulling aan gegeven door het ontwikkelen van haar fantastische vastgoed management tool.

  Download hier de casus.

 • Eerste nieuwbouwwijk in Nederland met Positief op de meter woningen
  Eerste nieuwbouwwijk in Nederland met Positief op de meter woningen

  Eerste nieuwbouwwijk in Nederland met Positief op de meter woningen

  In Voorhout zijn in nieuwbouwwijk Strausspark Positief op de meter woningen gebouwd. De systemen in deze woningen wekken zelf energie op, waardoor de bewoners alleen een vaste lage prijs betalen voor de energieservice. Al deze systemen zijn aan SWYCS gekoppeld, zodat alles goed met elkaar kan communiceren.

 • SWYCS ontwikkelt software voor slimme afvalbakken
  SWYCS ontwikkelt software voor slimme afvalbakken

  SWYCS ontwikkelt software voor slimme afvalbakken

  Renewi EcoSmart heeft een slimme afvalbak ontwikkeld. Deze bakken zijn uitgerust met een sensor, die de vulgraad in de afvalbak meet. Om deze data te ontsluiten heeft SWYCS software ontwikkeld, zodat in 1 oogopslag te zien is hoeveel afval er in de bakken zit.

 • Radboud Universiteit biedt met IoT inzage in beschikbaarheid studiewerkplekken campus
  Radboud Universiteit biedt met IoT inzage in beschikbaarheid studiewerkplekken campus

  Radboud Universiteit biedt met IoT inzage in beschikbaarheid studiewerkplekken campus

  De Radboud Universiteit is een brede, klassieke universiteit in Nijmegen. Met 24.000 studenten en 7 faculteiten is het een toonaangevende, studentgerichte universiteit, actief op vrijwel alle wetenschapsgebieden. Er zijn meer dan voldoende studiewerkplekken, maar deze zijn voor studenten niet goed te vinden. Radboud Universiteit wil studenten laten zien waar studiewerkplekken beschikbaar zijn, en studenten zo goed mogelijk over de campus verdelen. Door middel van sensordata en haar IoT platform heeft SWYCS in samenwerking met de Radboud Universiteit, Planon- software en Mazemap in meerdere gebouwen waaronder de centrale bibliotheek de studiewerkplekken inzichtelijk gemaakt. De visualisatie is beschibaar in een portaal, App en op indoor plattegronden.